Aktivity

Cirkus nie je sranda

19:58 Navelina 0 Comments


Aj vy ste v detstve obľubovali cirkusy? Ja veľmi. No s odstupom času a s pribúdajúcim vekom, ako sa človeku formuje osobnosť, formujú sa aj jeho názory a životné postoje. Dnes je môj názor na cirkusy so zvieratami iný, radikálne odlišný ako kedysi. Dnes viem, že len my môžeme zastaviť utrpenie zvierat v cirkusoch.

Deti sú pre cirkusy cieľová kategória číslo jeden. Tie však nedokážu reálne a objektívne posúdiť zaobchádzanie s divými zvieratami a ich život (resp. prežívanie) v cirkuse. Ani dospelí ako diváci nevidia, čo sa deje v zákulisí. No tí, ktorí sú rodičmi, môžu významne ovplyvniť budúce generácie. Stačí správne nastaviť optiku, cez ktorú sa budú oni sami, ako aj ich deti pozerať na zvieratá v cirkusoch.

Neodsudzujem cirkusy, ani cirkusovú kultúru, to všetko je úplne v poriadku, akurát s jedným podstatným detailom... a to BEZ ZVIERAT. Zvieratá si totiž nemôžu vybrať, či chcú alebo nechcú byť lákadlami cirkusu. Preto je podľa mňa absurdné, že sa ľudia povyšujú nad zvieratá a využívajú ich pre svoj biznis.

Ja sama sa zapájam do aktivít upozorňujúcich na túto problematiku. Spolu so Slobodou zvierat sa nám tento rok podarilo uskutočniť v Bratislave dva protesty pred talianskym cirkusom Togni.

Takto vyzeral protest 14. júna v Podunajských Biskupiciach


... a takto 7. júla v Dúbravke



Ak máte záujem podpísať petíciu za zákaz vystupovania zvierat v cirkusoch na Slovensku, môžete tak urobiť na stránke Slobody zvierat.

Informácie na Facebooku

You Might Also Like

0 komentárov: